Het begint met een CO2 voetprint

De CO2 voetafdruk als startpunt

Een CO2 footprint is de berekening van de van de totale uitstoot van broeikasgassen van een organisatie. Je voetafdruk is de basis, het startpunt van je inspanningen om een klimaatimpact te maken. De voortgang van je klimaatinspanningen zetten we af tegen deze 0-meting. Daarnaast krijg je inzicht in de onderdelen met de grootste klimaatimpact. Zit de meeste uitstoot in de verpakkingen die je gebruikt of misschien in de lease-auto’s?

Je CO2 voetprint moet voldoen aan een internationaal erkende norm, zoals het Greenhouse Gas Protocol (GHG-protocol). Op deze manier kunnen we waarborgen dat alle bedrijven op een gestandaardiseerde manier rapporteren en voldoet jouw CO2 voetafdruk aan de internationale eisen.​

Man kijkt naar een dashboard

Bereken samen met ons jouw
CO2 footprint Gratis

Een betrouwbare CO2 voetprint ​

Voldoe aan de internationaal erkende norm

Leer hoe CO2 rapportage werkt

Handelingsperspectief - ontdek de waarde

Houd data privé - geen bedrijfsgevoelige informatie in een online tool

Bereken je voetprint met de CO2 calculator

Gebruik de CO2 Calculator om jouw voetprint te berekenen. Uiteraard geheel conform het GHG-protocol. Download de CO2-calculator en ga direct zelf aan de slag. Heb je hulp nodig bekijk dan de training (25 minuten). We zullen je elke stap van het proces uitleggen. Zo helpen we jou een betrouwbare berekening te maken die als basis fungeert voor je klimaatinspanningen.

De training wordt gegeven door Jessie

De training wordt gegeven door Jessie Heemskerk. Zij begeleidt je vakkundig en geduldig door de berekening, waarde en valkuilen.

MSc Water Science, King’s College London & Sustainability, Harvard summer school
Duurzame jongere top-100

7+ jaar ervaring als duurzaamheidsadviseur

Meer dan 30+ bedrijven geholpen

Foto van jessie, de trainer

Dit mag je van de CO2 voetprint training verwachten

De training duurt 25 minuten. Wij vertalen de laatste inzichten naar een duidelijk en bruikbaar verhaal voor uw bedrijf. Greener Company gebruikt de onderzoeken van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) en het Greenhouse Gas Protocol (GHG-Protocol).

Scope 1 & 2: directe emissies

Binnen scope 1 & 2 valt je directe uitstoot. Denk aan de inkoop van aardgas, kolen of elektriciteit. Nadat de CO2 voetprint is samengesteld, weet je precies welke categorieën de grootste CO2 impact hebben en waar verandering mogelijk is. 

Hoe nu verder en wat heb je aan een CO2 voetafdruk?

Meten is stap één, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Want, na het opstellen van je footprint worden er een heleboel andere vragen relevant. Hoe kun je verbeteren en je voetprint verminderen? Welke waarde kan een footprint voor jouw organisatie creëeren? Hoe ga je dit communiceren naar stakeholders? En wie heb je intern en extern eigenlijk nodig om je klimaataanpak verder te ontwikkelen? Greener Company helpt je verder. 

Een initiatief van de Rijksoverheid
“Door een instrument te gebruiken krijg je snel inzicht in de uitstoot, kunnen alternatieven worden vergeleken en maak je een plan voor reductie van uitstoot.” 

In vier stappen naar duurzame en rendabele klimaatimpact

CO2 voetprint opstellen

Strategie & klimaatambitie

Reductie & compensatie

Transparante communicatie

Ontvang een offerte

Wil je serieus aan de gang met de klimaataanpak van je bedrijf en graag een offerte ontvangen voor een voetprint, communicatie of reductiestrategie. Plan een afspraak in of stuur een mail naar info@greenercompany.nl.